Onafhankelijk inspectie voor trappen en magazijnen

Voldoe aan alle wettelijke normen met de geaccrediteerde onafhankelijk inspecties.

Inspectie mogelijkheden

Influencers in Social Media

Inspectie van magazijnstellingen nut of noodzaak?

Sinds goederenopslag als lasteenheden op lastdragers worden geplaatst zijn er ook magazijnstellingen en bijbehorende magazijnmachines op de markt gekomen. Circa 60 jaar geleden heeft deze vorm van opslag algemene toepassing gekregen.

Sinds die tijd is het magazijn veranderd van een stoffige ruimte als kostenpost naar een opslagruimte met toegevoegde waarde.

Jaarlijkse inspectie voor trappen

De werkgever is verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving (Arbo wet). In grote bedrijven zijn de dagelijkse leiding of daartoe aangewezen diensthoofden verantwoordelijk voor veilige stellingen. Van deze verantwoordelijkheid is men zich niet altijd bewust.

Er is dus wel degelijk een noodzaak om stellingmateriaal op veiligheid te inspecteren Is men niet op de hoogte van de geldende regels en normen of heeft men niet de technische expertise dan.

Influencers in Social Media

Referenties

Sed egestas, ante et vulputate volutpat, eros pede semper est vitae luctus metus libero eu augue da idest, sed lectus.

Vaak gestelde vragen

1. Oude stellingen inspecteren zonder gegevens?

Heeft  u oude stellingen waarvan de oorsprong niet meer binnen uw bedrijf bekend is, dan  kunnen wij u meestal  wel helpen. KVVM  heeft  een uitgebreide databank van oude en nieuwe stelling gegevens.

Dat geldt ook indien er gebruikte stellingen zijn aangeschaft, waarvan de fabrikant onbekend is. Stuur ons een foto of tekening en wij nemen contact met u op.

2. Oude stellingen hoe lang gaan die mee?

Dit is sterk afhankelijk van staat van onderhoud en gebruik. Heeft u stellingmateriaal en vraagt u zich af of deze stellingen gezien de ouderdom nog wel veilig zijn, dan kunnen wij voor u een adviesrapportage maken.

Voor een geringe investering  bespaart u mogelijk een grote investering in nieuwbouw of kunt u de nieuwbouw nog enige tijd uitstellen.

3. Waar kan ik informatie vinden over de wettelijke regels?

Deze informatie is  tweeledig

- Het Ministerie van BZ  gaat over het Bouwbesluit; dus de aspecten van het bouwen
- Het Ministerie van SZW gaat over de Arbowet; dus de aspecten van de veiligheid

Hogere stellingen en tussenvloeren zijn licht vergunningsplichtig en daarvoor moet een bouwvergunning door de overheid worden verstrekt. Detailinformatie vindt u in het Bouwbesluit. Wat betreft de veiligheid wordt verwezen naar de Arboinformatie AI-14 (Bedrijfsruimten: inrichting transport en opslag). U bent verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving.

4. Waar kan ik informatie vinden over het veilig gebruik van stellingmateriaal en tussenvloeren

De fabrikant  of leverancier zal hierover informeren in de gebruikshandleiding of de montagehandleiding. Daarnaast geven de Nederlandse en Europese normen veel informatie.
In het algemeen staat er informatie in de Arboinformatie AI-14
In het bijzonder zijn de normen over het gebruik van stellingen zeer uitgebreid. Zie NEN5051 en NEN-EN 15635